PICA BUREK od gotovih kora: Hrskav i pun nadeva biće vaš omiljeni doručak

 

PICA BUREK od gotovih kora: Hrskav i pun nadeva biće vaš omiljeni doručak 




Uz burek i šolju jogurta započnite dan i uživajte u ukusu.

Sastojci:

  • 500 g gotovih tanjih kora
  • 150 g rendane šunke/salame
  • 120 g kačkavalja/sira
  • 100 g kečapa
  • 200 ml mlake vode
  • 100 ml ulja
  • 1/2 peciva

Priprema:

Okrugli pleh podmazati uljem pa nauljiti prvu koru i staviti na dno. U vodu sipati pecivo i promešati. Sledeću koru malo nauljiti četkicom, zgužvati u harmoniku pa staviti na prvu koru. Tako uraditi i sa drugom korom i redjati u pleh dok se ne potroše pola kora.

Zatim odozgo još malo pouljiti i rukama zahvatati vodu sa pecivom i pomalo ovlažiti kore. Na kore zatim staviti šunku, kečap i kačkavalj. Ako volite može malo i origana. Zatim ređati pouljene kore jednu po jednu i svaki red uvek ovlažiti vodom i uljem. Pokriti korom i odozgo pouljiti i ponovo ovlažiti. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30 min. Posle 15 minuta pokriti folijom da ne izgori odozgo. Seći vruć burek i služiti uz jogurt.



Comments

Popular posts from this blog

Brza pita BEZ KORA sa grizom, sirom i dve vrste brašna

Ovako su pravile naše bake: Starinska pita gužvara sa jajima i sirom

Slani rolat od gotovih kora sa nekoliko premaza: Napravite ukusno predjelo ili večeru za pola sata