Zapišite ovaj recept: Najsočnija i najmekša PITA SA MESOM

 

Zapišite ovaj recept: Najsočnija i najmekša PITA SA MESOM



Da li ste nekad pravili najsočniju i najmekšu pitu sa mesom?
Danas vam predstavljamo jednu takvu.

Sastojci:

  • 500 g mešanog mlevenog mesa
  • 2 glavice luka
  • 4 jaja
  • 250 ml jogurta
  • 100 g brašna
  • 30-40 g dobrog suvog vrata
  • 12 g soli
  • 5 g sode bikarbone
  • jedna mala veza peršuna

Priprema:

Pomešajte meso, luk, jaja, jogurt. Promešajte. Dodajte brašno, so, biber, sodu bikarbonu i vezu peršuna.
Sve dobro sjedinite, stavite u pleh obložen pek papirom, i preko stavite seckan suvi vrat. Pecite na 200 c oko 45 minuta.



Comments

Popular posts from this blog

Ovako su pravile naše bake: Starinska pita gužvara sa jajima i sirom

OBROK IZ TIGANJA: Pire krompir punjen mlevenim mesom

Brza pita BEZ KORA sa grizom, sirom i dve vrste brašna